Creativiteit

Daarover heeft David Kelley een mooi verhaal in het onderstaande filmpje van een TED talk - 'How to build your creative confidence'. Creativiteit is niet alleen voor de 'creatieve types', het is voor iedereen. Mooi, n.a.v. het boek van de broers Kelley (van toonaangevend bureau IDEO) Creative confidence - inleashing the creative potential within us all (2013).

Creativiteit is het startpunt voor innovatie.  Creativiteit is ook een lastig begrip - dat vaak gekoppeld wordt aan 'kunstzinnig' zijn. Ten onrechte, heel veel mensen hebben op hun eigen manier en in hun eigen domein, creatieve vermogens. Die komen er niet altijd goed uit. 

De link van creativiteit naar innovatie en ondernemerschap wordt gelegd door bijvoorbeeld Tina Seelig in onderstaand filmpje. Dat gaat alweer over 'big ideas'. Creativiteit is ook voor minder grootse zaken - van creatief koken tot creatief praktische problemen op het werk oplossen. 

Creativiteit als 'original ideas that have value'. Ken Robinson bepleit creativiteit en legt uit dat creavitieit geleerd kan worden.

In het kader van de In2 innovatiescan,  zal ik veel kennis die al bestaat, inclusief de wat ongrijpbare academische discussie over wat creativiteit nu eigenlijk is, toegankelijk maken. Met de bedoeling dat meer mensen hun eigen creativiteit beter waarderen en in kunnen zetten in hun organisatie. 

 

 

 

  • Edited Image 2015-7-24-10:50:8
  • LinkedIn Social Icon