NCOI

NCOI  is de grootste aanbieder van Masteropleidingen voor werkenden in Nederland. Mijn bijdrage aan de NCOI Master's onderwijs ligt op drie vlakken.

 

1) Als lector van de Master's Management & Innovatie (MMI). Dat betekent voor het NCOI Onderzoeksinstituut de rol van coördinator voor de leerlijn Innovatie. De focus ligt in het vergroten van het innovatief vermogen van bestaande organisaties – niet op start-ups, niet op design & productontwikkeling. Veel literatuur geeft aan dat van innovatie in en van bestaande organisaties niet veel verwacht kan worden, omdat zij eenmaal gericht zijn op beheersing van het bestaande. Alhoewel daar sprekende voorbeelden van zijn, is dit toch onjuist. Al langer bestaande organisaties hebben vaak moeite met vernieuwing, en veel nieuwe organisaties kunnen zonder ballast van het verleden beginnen, dat klopt. Maar er zijn ook sprekende voorbeelden van innovatieve bedrijven die al heel lang bestaan. Er is veel meer over te zeggen, en deze leerlijn wil daar een bijdrage aan leveren.

 

2) Als docent verzorg ik Masterclasses (modules) Innovatiemanagement en MBA modules over Management, Organisatie en HRM. Ook ontwikkel ik het curriculum van verschillende Masterclasses. 

3) En als derde rol: scriptiebegeleider van NCOI studenten die hun Master's onderzoek doen. Dat gaat om studenten die al veel praktijkervaring hebben. Zij kennen de organisatie die zij onderzoeken meestal al goed, en hebben een uitdaging t.a.v. gebruiken van theorie en gestructureerd onderzoek doen.

Begeleiding MBA scriptieonderzoek, onder meer in 2014:

  • innovatieklimaat (zakelijke dienstverlening)

  • bedrijfskundige vragen en management grote projecten

  • strategisch HRM

  • organisatieontwikkeling en organisatiecultuur.

Bedoeling is ook om studenten te helpen om hun MBA onderzoek in een artikel om te zetten voor een vakblad. 

  • Edited Image 2015-7-24-10:50:8
  • LinkedIn Social Icon