Vertrouwen heeft voor verschillende mensen een heel andere betekenis. Het Spiral Dynamics model – dat waardensystemen van mensen en organisaties beschrijft – helpt om die diverse betekenissen te ordenen. Daarmee kunnen we ook het element vertrouwen in een organisatiecultuur beter begrijpen.

 

Dit boek legt het uit en past de Spiral Dynamics waardensystemen in de praktijk toe. Dit boek over vertrouwen vanuit het perspectief van het Spiral Dynamics waardemodel, is een uitwerking van twee recente boeken. In 2011 verscheen van Erik Koenders en Peter Nientied het boek De Menskant van Veranderen, Spiral Dynamics in de Praktijk, uitgegeven door Business Contact. Het Spiral Dynamics-model van waardesystemen geeft inzicht in de drijfveren en het gedrag van mensen, teams en organisaties. De Menskant van Veranderen geeft concreet en met praktische stappen aan hoe je organisatieculturen positief kunt beïnvloeden. 

 

In mei 2012 kwam het boek uit Werken met Vertrouwen van Peter Nientied, eveneens uitgegeven door Business Contact. Dit boek gaat over de betekenis van vertrouwen, de business case van vertrouwen, de relatie tussen vertrouwen en control, over angst en wantrouwen, en over het ontwikkelen van vertrouwen tussen mensen en in de organisatie.

 

Het boek De Waarde van Vertrouwen – Spiral Dynamics in de Praktijk, vertaalt de inhoud van het thema vertrouwen in de waarden van Spiral Dynamics.

De hoofdstukken zijn:

Voorwoord – de Waarde van Vertrouwen

1 Inleiding

2 Spiral Dynamics waardesystemen

3 Vertrouwen vanuit waardesystemen

4 Vertrouwen in organisaties

5 Vertrouwen ontwikkelen

6 Leiderschap en vertrouwen.

 

Het boek (87 pagina’s) is 2013 uitgegeven door De Boer & Ritsema van Eck DBR, Rotterdam, en vanaf nu verkijgbaar (€ 12,50) via info@dbr.nl. Ook te bestellen via o.m. www.managementboek.nl. 

De waarde van vertrouwen
  • Edited Image 2015-7-24-10:50:8
  • LinkedIn Social Icon